Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

iWorld3

Ezt a bejegyzést azért hoztuk létre, hogy megoszthassunk veletek pár dolgot az iWorld 3 újdonságairól, és a fejlesztés folyamatáról.

Ami mindenkit érdekel - mikor?

A befejezésre nekünk sincs időpontunk, mi magunk sem tudjuk, mikorra készülhet el. Nem is szeretnénk hivatalosan időpontot közölni, mivel vagy tudjuk azt tartani, vagy nem. Mindenesetre amint tudunk valami biztosat, azt itt fogjuk veletek közölni.

 

A motorháztető alatt

A játékot teljesen, a nulláról írjuk újra. Más eljárásokkal készül mind maga a játék, mind az azt kiszolgáló szerver, valamint az adatbázis és a játék közötti kommunikáció is. Ennek eredményeképpen az egész sokkal gyorsabban, simábban fog működni, és megszünnek a nem ritkán 2-3 perces késések. Biztonságosabbá válik a beléptetés, és a karakterek védelme.

 

Amiket azonnal észre fogtok venni

A játékot grafikailag teljesen megújítottuk. Az alapja hasonlít kissé a mostanihoz, de mégis szebb, jobb gyorsabb, részletesebb. Változtattunk a terep-tárgyak megjelenítésén, így ezentúl be tudtok sétálni a fák lombjai alá, vagy az épületek mögé. Valamivel nagyobbak lettek a pályák, és jóval több készül belőlük, mint a mostaniban. Sokkal több pályaelem lesz, több fajta növényzet, több apróság amiket a pályákon elhelyezhetünk.

Maguk a karakterek kinézetén is variáltunk kicsit. Egyrészt részletesebben ki lettek dolgozva, valamint több fajta ruhával, sapkákkal, szemüveggel ti is jobban testre szabhatjátok a figurák kinézetét.

Változtattunk a mozgatáson is. Bár ennek sajnos lettek hátrányai is, a játék gyors működése érdekében elengedhetetlennek bizonyult. Cserébe viszont mozgathatjátok a karaktert egér-kattintással is.

Bevezettük a napszakoknak és az időjárásnak megfelelő pálya-megjeleítést is, azaz találkozhattok havas, vagy épp sivatagos területekkel, lehet nappal vagy éjszaka, eshet az eső és a hó, vagy mászkálhattok térdig érő ködben.

A 'Nem vagyok a gép előtt' állapotot lecseréltük 'Ne zavarj' módra. Azaz bármikor bekapcsolhatjátok a homokórát a fejetek felett, amivel természetesen nem tudnak titeket felkérni semmire, azonban továbbra is sétálhattok és beszélgethettek eközben, sőt, ti felkérhettek másokat, akik épp nem elfoglaltak.

A grafikai fejlesztések még nem értek véget, tervbe van véve egy újabb átdolgozás, hogy még inkább élvezhető legyen a játék.

 

Amire szükségetek lesz

A játékhoz mindenféle-képpen a legújabb flash-player igényeltetik. Részletes böngésző és operációs rendszer tesztek még nem voltak, de amint lesz, nyilvánosságra hozzuk a saját tesztjeink eredményeit, ami alapján majd eldönthetitek, melyik böngészővel szeretnétek inkább játszani. Emellett igyekszünk megoldani, hogy a játék lehetőleg bármilyen környezetben azonos eredménnyel működjön.

Mindenkinek lesz lehetősége egyénileg beállítani, hogy mennyire legyen részletes a karakterek, az időjárás, és az egész játék megjelenítése, így nem fog lelassulni attól függően, hogy erősebb, vagy gyengébb gépetek van.

 

Az átállás

Kezdeti terveinket, miszerint átemeljük a jelenlegi karaktereket a játékból, elvetettük. Mindenki új karakterrel indul, kezdőpénzzel, és cuccokkal. Ennek legfőbb oka a rengeteg hamis regisztráció, valamint az elértéktelenedett pénz, és cuccok.

A kasztok is elvesznek, mindenki emberként indul majd a játékban. A jelenlegi három kaszt megszűnik, az új játékban már nem lesz lehetőség ezek választására. Viszont mivel nem akarunk emiatt senkinek csalódást okozni, lesznek helyette más, új lehetőségek.

 

Cuccok, pénz

Jelenlegi terveink szerint már kezdéskor jóval több cucc lesz elérhető a játékban, mint a jelenlegiben. Újraértékeljük a tárgyak vásárlási és eladási értékét, valamint felértékeljük a kredit vásárlóerejét. Ez azzal jár, hogy nehezebb lesz a játékban pénzhez jutni, könnyebb lesz elkölteni mint most. Alapvetően így mindenkinek jóval kevesebb pénze lesz mint most, viszont ez megnöveli majd a gyűjtögetés élményét, valamint értelmet ad majd a kereskedés alapos átgondolásának.

Változtatunk kicsit a szintek, és az energia értékrendjén is, valamint a szintlépés lehetőségeit is átdolgozzuk. Lesznek olyan dolgok a játékban, amit csak adott szint felett (vagy épp alatt) tudtok majd elérni, valamint rengeteg olyan lehetőség lesz, melyet energia nélkül nem használhattok. Tehát enni, inni, és játszani kell!

 

Játékok a játékban

Most még úgy néz ki, hogy a jelenlegi játék kisalkalmazásait megtartjuk, csak kicsit át lesznek szabva. Tehát a játéktermi gépek maradnak, a két személyes játékok szintén. Emellett új játékokat is tervezünk behozni, hogy még érdekesebb legyen az egész. A szociális játékokat (pl. levelezés, barátkozás, házasság) teljesen átformáljuk, sokkal több lehetőséget kaptok például a barátlistátok beállítására. Újra működni fog a pap, ahol nevet változtathattok, bár itt bizonyos megkötéseket be kell hogy vezessünk.

Sokak kérésének eleget téve megvalósítjuk a vizekben való fürdőzés lehetőségét, több új ruha közül választhattok, és azok akik elég sokat, elég kitartóan játszanak, saját házat is szerezhetnek.

Létrehozhattok a játékban egy publikus adatlapot, ami az iwiw-es lapotokhoz hasonló, ám attól függetlenül működik. Itt megadhattok magatokról bármilyen adatot, és külön megjelölhetitek, hogy mi az amit bárki láthat, és mi az amit csak azok akiknek megengeditek. Így nyugodtan barátkozhattok bárkivel, anélkül hogy az iwiw-adatlapotokat kellene félteni.

 

A folyamat

Néhányan kérdezték, hogy mégis konkrétan hol tartunk...

Amiről biztosan tudom hogy még hátravan:

  • Jelenleg még nincs a kezdéshez szükséges összes pálya készen
  • Nincsenek még épületek, kevés a tereptárgy...
  • Nincsenek miniappok (peca, cuccok, barátlista, chat, darts, stb...)
  • Csak 3 NPC van kész (szabó, fodrász, pap)
  • Gyengébb gépen picit lassú, további optimalizálásra és tesztelésre szorul
  • Pár apróbb hiba ami még javítandó
  • Beléptető és log rendszer még nincs
  • Moderáció, admin teljesen hiányzik
  • Miniappos cuccok még nem müködnek (teleport, Gömb, stb...)

Ezek csak amik hirtelen eszembe jutottak, a listát folyamatosan bővítem ha eszembe jut még valami, továbbá amivel időközben elkészülünk, azt is jelezni fogom itt.

 

Egy kis ráadás - megosztunk néhány képet


         
           

 

Megjegyzések, kontakt

Létrehoztunk a fórumban egy témát kifejezetten az itt olvasottakkal kapcsolatos beszélgetések számára: http://iworld.mythril.eu/forum/viewtopic.php?f=37&t=54

 

 

 

 

 

    
 

 
 

 


Utolsó kép


Facebook

Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2022 >>
Ke Sze Csü Szo Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statisztika

Online: 3
Összes: 101497
Hónap: 3492
Nap: 125